Joulunäytelmä

Joulunäytelmä on usein ala-asteen joulujuhlassa esitetty jouluaiheinen näytelmä, jossa vilisee niin poroja, tonttuja kuin joulupukkikin. Se on jouluun kuuluva perinteinen näytelmä, jossa edetään käsikirjoituksen mukaan. Perinteiseen joulunäytelmään saattaa kuulua myös Jeesus-lapsi sekä viisaat Itämaan tietäjät. Improvisaatioteatteri taas tekee esityksensä aivan toisenlaisella tavalla. Improvisointihan tarkoittaa sitä, että esitys luodaan juuri esittämishetkellä, joten mitään ennalta laadittuja käsikirjoituksia ei ole käytettävissä. Tyypillistä tässä on esityksen ainutlaatuisuus ja toistamattomuus. Improvisaatioteatteri Stella Polaris jaksaa hauskuttaa yleisöään kerrasta toiseen. Vaikka katsoisit jokaisen heidän esittämänsä näytöksen, kahta samanlaista ei ole, sillä he ottavat vaikutteita myös yleisönsä ideoista. Tällä tavalla syntyvät heidän jännittävät, koskettavat ja hauskat esityksensä.

Syksyn hauskimmat teatteriesitykset

Tänäkin syksynä on teatteriesityksiä, jotka on vain aivan pakko nähdä. Me Naiset listasi syksyn kiinnostavat teatteriesitykset. Oulun, Espoon sekä Turun Kaupunginteattereissa voi nyt nähdä ohjaaja Lars Von Trierin haikean ja koskettavan tarinan elokuvasta Breaking the Waves. Elokuvan ensi-ilta oli vuonna 1996. Siinä kerrotaan 1200px-childrens_nativity_play_2007viattoman nuoren Bessin ja häntä 27 vuotta vanhemman öljynporaajana työskentelevän miehen epäonnisesta rakkaustarinasta. Tapahtumapaikkana on Skotlannin ahdasmielinen kyläyhteisö 1970-luvulla. Toinen näkemisen arvoinen näytelmä on Q-teatterin esittämä Jälkeenjäävät. Jani Volasen ohjaama hauska esitys kutkuttaa nauruhermoja ja vie yleisön mukanaan. Åbo Svenska Teaterissa sekä Lahden Kaupunginteatterissa esitettävä Myrskyluodon Maija on klassikko. Nuori Maija ja kalastaja Janne elävät Myrskyluodossa keskellä Itämerta kamppaillen rakkauden, niukkuuden, menetyksen ja ennen kaikkea luonnon kanssa. Forssan teatteri ja Seinäjoen Kaupunginteatteri esittävät näytelmän kolmesta keski-ikäisestä naisesta ja heidän elämästään ruuhkavuosien keskellä. Näytelmän nimi on kuvaavasti Kaaos. Oulun Kaupunginteatteri ja Tampereen Työväenteatteri esittävät Taivaslaulun, joka kuvaa lestadiolaisnaisen elämää. Jyväskylän Kaupunginteatterissa on nähtävänä jännittävä klassinen musikaali Jekyll&Hyde. Esityksessä on mukana iso orkesteri sekä näyttävä lavastus ja puvut.

Hauskimmat esitykset City-lehden mukaan

Myös City.fi valitsi viisi suosikkiesitystä tälle syksylle. Neljä näistä esityksistä on mahdollista nähdä Helsingissä, joten ne voit nähdä pääkaupunkiseudulla poiketessasi. Yksi suosikkiesityksistä on Turun Linnateatterin ohjelmistossa. Kansallisteatterissa esitettävä Sinuus käsittelee katseen kohteena olemista median ollessa jatkuvasti läsnä. Aleksanterin Teatterissa esitetään hauska Kaikki äitini, kaikki tyttäreni, jossa esitettävät tarinat on koottu Kodin Kuvalehden lukijoiden kertomista tarinoista. Tämä Petteri Summasen ohjaama näytelmä antaa äänen hyvinkin erilaisille äideille, jotka selviävät tiukassakin tilanteessa huumorilla. Kevyttä mielihyvää on Q-teatterissa esitettävä näytelmä, jossa Tommi Korpela nähdään tähtiroolissa. Hän esittää miestä, joka ei usko todellisuuteen, vaan luulee sen olevan manipulaatio. Turun Linnateatterin esittämä Sinisilmäisyydestä sakotetaan, vie katsojansa deittailun ihmeelliseen ja joskus niin monimutkaiseenkin maailmaan. Tämä on treffikomedia, jonka tarkoitus on saada parisuhteessa elävät tyytyväiseksi siitä tosiasiasta, että he eivät enää ole sinkkuja. Yksinelävien taas on tarkoitus saada siitä hauskoja deittailuvinkkejä. Helsingin Kansallisteatterissa esitettävä Sumu on itsesensuurikomedia. Siinä kerrotaan yrityksestä, joka on keksinyt laitteen, jonka avulla on mahdollista kartoittaa ihmisten aivotoimintaa. Näytelmä on hetkittäin myös hauska ja humoristinen.