Teatterit suljettu koronan takia? Ei hätää! Näillä vinkeillä voit nauttia teatterielämyksistä myös kotona

Teatteri on viihdemuoto, joka on ollut olemassa jo tuhansia vuosia. Sitä voidaan hyvällä omallatunnolla tituleerata maailman vanhimmaksi viihdykkeeksi, sillä jo antiikin Roomassa ihmiset nauttivat draama- ja komediaesityksistä isoilla teatterilavoilla. Teatterin viihdearvosta kertoo jotain jo sekin, että yhä edelleen sen suosio on korkealla – yllättävää kyllä, jopa kaikkien aikojen huipulla. Se, että modernit viihdemuodot, kuten elokuvateatterit ja älypuhelimet, eivät ole onnistuneet syrjäyttämään teatterin suosiota on jo sinällään suuri saavutus ja voitto kulttuurille. Teatterista sietää olla ylpeä – se on osoittanut vuosi toisensa jälkeen olevansa sitkeä sissi!


Korona-aika ja teatteri

Ovatko teatterit kiinni koronan takia alueellasi? Monelle teatteria aktiivisesti seuranneelle tämä voi olla kova isku. Teatteri tarkoittaa monelle aivan uniikkeja kulttuurielämyksiä ja se antaa fiiliksen, jollaista ei voi saada mistään muualta. Mutta mitäs sitten tehdään, kun tätä hyvää oloa ei enää voikaan mennä hakemaan omaan lähiteatteriin? Korona onkin laittanut monen elämän aivan uusiksi. Kun kaikki tutut tavat ja tottumukset heittävät häränpyllyä, on jouduttu keksimään vaihtoehtoisia ratkaisuja milloin millekin. Ei siis kannata vaipua epätoivoon – myös tähän ongelmaan on olemassa ratkaisu, ja me kerromme, mikä se on!

Kun et itse voi mennä teatteriin, ainoa ratkaisu ongelmaan on tuoda teatteri kotiisi. Tässä auttavat https://www.tekniikkaosat.fi/ -verkkokaupasta saatavat laadukkaat ja edulliset laitteet. Tee kotiisi pieni nurkkaus, jonka omistat täysin teatterille. Investoi mukavaan istuin- tai makuualustaan – kotona tyyli on vapaa. Tämän virkaa voi toimittaa suosikkinojatuolisi tai vaikkapa kasa kotisi pehmeimpiä tyynyjä ja vilttejä. Aseta televisio nurkkaukseesi ja panosta hyvään äänentoistoon, joka saa televisiosi äänet kuulostamaan siltä, kuin telkkarin tapahtumat oikeasti tapahtuisivat olohuoneessasi. Sammuta valot ja yhdistä televisiosi videoiden suoratoistopalveluun. Hae palvelusta suosikkiteatterinäytöksesi ja anna palaa! Muista myös halutessasi hankkia naposteltavia ja pidä väliaika, jotta saat elämyksestä mahdollisimman aidon oloisen. Huomaat pian, ettei olekaan kehnompaa katsoa teatteria kotona. Jos et jaksa pukeutua, voit seurata näytöstä vaikka verkkareissa tai lämpimässä aamutakissa! Ehkä jatkossakin katsot teatteria silloin tällöin kotoa käsin, jopa silloin kun teatterit taas pian aukeavat!